به گزارش ام تی نیوز از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه آلیکانته در اسپانیا جهت مطالعه تاثیر ماه تولد بر سلامت افراد در طولانی مدت، ماه های تولد افراد را با وضعیت ابتلا به 27 بیماری مزمن مقایسه کردند و در کمال تعجب متوجه تاثیرگذاری قابل توجه ماه تولد در ابتلا به برخی بیماری ها شدند.
برای مثال، براساس نتایج این مطالعه، خطر ابتلا به مشکلات تیروئید در مردان متولد ماه سپتامبر (شهریور-مهر) تقریبا سه برابر بیشتر از مردان متولد ماه ژانویه (دی-بهمن) است.
همچنین خطر ابتلا به آسم در نوزادان پسر متولد ماه اوت (مرداد- شهریور) در قیاس با پسرهای متولد اوایل سال میلادی، تقریبا دو برابر است.
به همین صورت، زنان متولد ماه ژوئیه (تیر – مرداد) 27 درصد بیشتر در معرض پرفشاری خون و 40 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بی اختیاری ادرار هستند.
محققان همچنین متوجه شدند که برخی ماه ها تاثیر مفیدی بر سلامتی دارند، به طوری که مردان متولد ماه ژوئن (خرداد- تیر) 34 درصد کمتر با احتمال ابتلا به افسردگی روبرو هستند و احتمال ابتلای آنها به کمر درد نیز 22 درصد کمتر است.
همچنین خطر ابتلا به میگرن و مشکلات یائسگی در زنان متولد ماه ژوئن( خرداد-تیر) به ترتیب 33 درصد و 35 درصد کمتر است.
در مجموع، به نظر می رسد که نوزادان متولد ماه سپتامبر (شهریور- مهر) در معرض کمترین احتمال ابتلا به هر گونه بیماری مزمن قرار دارند.
به گمان محققان، سطوح ویتامین D حاصل از نور خورشید و نیز بیماری های فصلی می توانند از طریق تقویت دفاع داخلی بدن و یا با آسیب زدن به آن، در این موضوع دخیل باشند.
پروفسور خوزه آنتونیو کوئسادا، نویسنده اصلی این پژوهش گفت: در این مطالعه ارتباط معناداری را میان ماه تولد و وقوع بیماری های مزمن مختلف و مشکلات سلامتی در طولانی مدت نشان دادیم.
وی افزود: شاید بتوان ماه تولد را به عنوان شاخصی از مدت زمان قرار گرفتن زودرس جنین در معرض فاکتورهای مهم لحاظ کرد، فاکتورهایی همچون اشعه ماوراء بنفش، ویتامین D، دما، ویروس ها و آلرژی های فصلی که می توانند بر وضعیت بزرگ شدن رحم و جنین در اولین ماه های زندگی تاثیر بگذارند.