کولر را روی دور تند روشن میکنید، لباس نخی میپوشید و سعی میکنید زیاد حرکت نکنید. عصرها شربت خیار و سکنجبین مینوشید و به هر دری میزنید تا پوستتان در سیلی که دانههای عرق راه انداختهاند غرق نشود. تعریق شدید همیشه به گرمای هوا وابسته نیست.
این مشکل شایع میتواند از وضعیت خاص جسمی یا روانی شما نشات بگیرد و در برخی مواقع، این متخصصان غدد نیستند که باید برای بهتر شدن حال شما قدمی بردارند.
اگر میخواهید با اصلیترین دلایل تعریق آشنا شوید ادامه این مطلب را بخوانید. ما با روشن کردن دلایل تعریق، مسیر شما برای درمان این مشکل را کوتاهتر میکنیم.
خوردوخوراکتان تغییر کرده؟
قبل از اینکه به خاطر زیاد و بدبو شدن عرق بدنتان سراغ پزشک بروید، نگاهی به الگوی غذایی خود بیندازید. تغییر در سبک غذا خوردن و مواد غذایی میتواند تعرق را بیشتر و بودارتر کند. مصرف ادویههای معطر مانند کاری و زیره بوی عرق را بیشتر میکنند و حتی اگر دمای کلی بدن شما بالا نباشد، با خوردن سوپ گرم دچار تعریق میشوید. اگر به این سوپ مقداری فلفل اضافه کنید، قطعا سرعت تعریق بدنتان بالا میرود. تعریق زیاد، همراه با بوی آزاردهنده، با خوردن سیر یا پیاز آرامش شما را برهم میزند و اگر سراغ خانواده کلم بروید هم بعید نیست که به خاطر تعریق زیاد و بدبو آزرده شوید.
کافئین را کنار نمیگذارید؟
اگر روزتان را با قهوه شروع میکنید و با چای پررنگ و غلیظ آن را ادامه میدهید، طبیعی است که بیشازاندازه عرق کنید. مصرف کافئین باعث پرکار شدن غدد میشود و زمینه را برای تعریق بیشازاندازه فراهم میکند.
احساساتی شدهاید؟
احساسات قوی و شدیدی مانند خشم، اضطراب و ترس باعث بیشتر شدن تعریق میشوند. در این شرایط نواحی مثل کف دست هم درگیر میشوند و علاوه بر بدنی خیس و بدبو، دستهایی سرد اما عرقکرده هم نصیبتان میشود. در این شرایط، کمک زیادی از دئودورانتها ساخته نیست و تنها در صورت آرام شدن و کاهش اضطراب و خشمتان میتوانید از این تعریق شدید آسوده شوید.
سیگاری هستید؟
نیکوتین غدد بدن شما را فعالتر میکند و باعث تعریق بیشتر میشود. اگر نمیتوانید بدنتان را همینطور که هست بپذیرید، چارهای جز ترک سیگار برایتان باقی نمیماند.
بیمارید؟
بیماریهای مختلفی میتوانند سرعت تعریق بدنتان را بیشتر کنند. دیابت و اختلالات ترشح هورمون تیروئید در بدن ازجمله بیماریهای عرقساز هستند.
دیابت از شایعترین دلایل تعریق است و اختلالات غده تیروئید هم با تغییراتی که در سوختوساز بدن شما ایجاد میکنند، میتوانند این مشکل را به جانتان بیندازند. البته این نشانه میتواند از وجود عفونتی پنهان در بدنتان خبر بدهد یا در موارد نادر میتواند از دچار بودن شما به بیماری سرطان غدد لنفاوی حکایت کند اما دلیلی ندارد که بهمحض زیاد شدن تعریق به سرطانی بودن خود شک کنید.
دارو میخورید؟
تعریق شدید میتواند یکی از عوارض مصرف برخی از داروها باشد. مصرف داروهای ضدافسردگی، داروهای قلب، داروهای فشارخون و داروهای دیابت در برخی از افراد با تعریق شدید همراه میشود. اگر عرق کردن بیش از آنچه باید شما را آزار میدهد و زندگیتان را دچار اختلال کرده، موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. شاید بتوانید با تغییر نوع داروی مصرفی، این مشکل را هم کمتر کنید.