در اوایل هر سال باشگاه ها و روی تردمیل های آن ها مملو از افراد مشتاق به ورزش و تناسب اندام می شود؛ با وجود این، چند هفته بعد باشگاه دوباره به همان حالت خلوت خود باز می گردد. به دست آوردن نتایج ایده آل کار دشواری است و داشتن زندگی ای سالم هم به مراتب دشوارتر است.
با وجود حجم بالای کار و رسیدگی به خانواده و دیگر موانعی که با آن سر و کار داریم، شمارش کالری مصرفی روزانه و انتخاب غذاهای سالم و باشگاه رفتن در طول هفته کاری عذاب آور به حساب می آید.
خوشبختانه امروزه فناوری رسیدن به اهداف تناسب اندامی را آسان تر کرده است. در بخش اپلیکیشن های دنبال کننده اهداف ورزشی روی گجت های پوشیدنی بهترین ابزارهای ممکن را که می تواند شما را در کاهش وزن و داشتن سبک زندگی سالم همراهی کند در ادامه معرفی کرده ایم.
بهترین اپلیکیشن های فیتنس
اپلیکیشن های متعددی برای سامانه های عامل iOS و اندروید وجود دارند که قادرند گوشی یا تبلت شما را به یک مربی خصوصی تبدیل کنند و چربی های اضافه شما را از میان ببرند، اما ابتدا بهتر است از بخش غذاها شروع کنیم. ضرب المثلی قدیمی درباره ورزشکاران می گوید شکم زیبا در باشگاه ساخته نمی شود، در آشپزخانه به دست می آید. بلندکردن وزنه ها و تمرینات هوازی برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، اما خوردن غذاهای سالم به اندازه تمرینات باشگاهی اهمیت دارند.
اپلیکیشن های محاسبه کننده کالری
در حال حاضر صدها اپلیکیشن درباره رژیم های غذایی وجود دارد، اما اپلیکیشن مورد علاقه ما «My FitnessPal» است که مراحل شمارش کالری را به آسان ترین شکل ممکن مهیا کرده است. این اپلیکیشن برای iOS و اندروید و حتی ویندوزفون موجود است.
برنامه را با وارد کردن وزن فعلی، وزن دلخواه، جنسیت، قد، تاریخ تولد و سطح فعالیت های روزانه آغاز خواهیدکرد؛ سپس برنامه مقدار کالری ای را که در طول روز باید از طریق غذا به دست بیاورید برایتان محاسبه می کند. حال مان وارد کردن نام غذاهایتان است. غذاها را می توان به صورت دستی و از میان پنج میلیون گزینه غذایی انتخاب شده از سوی خود کاربران وارد کنید یا از دوربین گوشی تان برای اسکن و آپلود تصاویر غذاها نیز استفاده کنید.
با استفاده از هشدارهای برنامه نیز می توانید از فراموشی در ثبت وعده های غذایی تان جلوگیری کنید. این اپلیکیشن قابلیت اتصال به دستبندهای سلامتی مانند، Fitbit, Garmin و غیره را دارد. شخصا سال هاست ک از این برنامه استفاده می کنم و به رابط کاربری آن عادت کرده ام و به همین دلیل آن را به یکی از همکارانم که سال هاست از اپلیکیشن «Lose It» استفاده می کند پیشنهاد کردم.
نسخه های رایگان هر دو اپلیکیشن امکانات مشابهی را به کاربران ارائه می دهند اما «Lose It» ویژگی جالبی دارد که در آن با تحلیل تصویر غذای مورد نظر مقدار کالری آن را به صورت خودکار اعلام می کند.
اپلیکیشن های مخصوص دونده ها
اگر با دویدن خودتان را به باشگاه می رسانید، زیر نظر گرفتم مراحل تمرین در باشگاه برای شما ضروری خواهدبود. این اپلیکیشن ها می توانند شما را به ورزش مشتاق کنند و با زیر نظر گرفتن پیشرفت در تمرین، شما را راهنمایی کند. اپلیکیشن هایی مانند «Map My Run»، «Nike + Run»، «Run Keerer» و «Runtastic» قادرند هم افراد تازه وارد و هم کسانی را که سال ها سابقه دوندگی دارند همراهی کنند.
تمامی این اپلیکیشن ها با استفاده از جی پی اس تلفن همراه مسیر، مسافت، زمان و کالری مصرفی شما در طول حرکت را ثبت می کنند؛ علاوه بر این، زمانی که مسافت مشخصی را پشت سر می گذارید می توانند مسیر و سرعت شما را به صورت صورتی برایتان اعلام کنند.
ویژگی های خاص برخی اپلیکیشن ها
برخی از این اپلیکیشن ها نیز ویژگی خاصی دارند؛ برای مثال، «Run Keeper» (نسخه iOS و نسخه اندروید) به شما امکان تنظیم زنگ هشدار برای تمرین را می دهد. «Runtastic» (نسخه iOS و نسخه اندروید) با ارائه ویژگی «Story Mode» دویدن را جذاب تر می کند. «Nike + Run Club» (نسخه iOS و نسخه اندروید)، با داشتن چالش های متعدد، کاربران را به رقابت مجازی با یکدیگر دعوت می کند.
«Strava» (نسخه iOS و نسخه اندروید) یکی دیگر از اپلیکیشن های مورد علاقه ماست؛ چون صرفا یک اپلیکیشن تمرینات ورزشی نیست و شبکه اجتماعی ورزشکاران نیز حسوب می شود.
کاربران می توانند دیگران را دنبالو تصاویر خود را بارگذاری و حتی نظرات خود را درباره تمرینات دیگر کاربران اعلام کنند. این اپلیکیشن به شما امکان رقابت با دیگر دوستان و کاربران را نیز می دهد. «Strava» امکان وارد کردن دیتا از هر نوع پلتفرم یا دستگاهی از جمله Nike, Tom, Polar, Fitbit و Garmin را می دهد.
بازی هایی که شما را لاغر می کنند
چه چیزی بهتر از این است که بازی کنید و به تناسب اندام برسید؟ اپلیکیشن هایی مانند «Zombies, Run» و «Fitcoracy» به نحوی جالب و سرگرم کننده می توانند شما را کاملا فعال نگه دارند. «Zombies, Run» (نسخه اندروید و نسخه iOS) یکی از اپلیکیشن های محبوب بخش فیتنس به شمار می آید. زمانی که در حال دویدن هستید، نه تنها برایتان داستان گفته می شود، خود شما نیز در آن نقش خواهیدداشت. این اپلیکیشن به کاربران در حال دویدن ماموریت هایی محول می کند، مانند برداشتن آذوقه ها (آذوقه ها غیرواقعی هستند). ماموریت شما در دنیای پس از نابودی انجام می گیرد و این یعنی ممکن است صدای زامبی ها را بشنوید یا تحت تعقیب آن ها نیز قرار بگیرید.
زمانی که تمرین شما به پایان برسد، بازی متوقف نخواهدشد؛ با استفاده از آذوقه هایی که جمع آوری کرده اید می توانید پایگاه خود را تقویت کنید و از هجوم زامبی ها جان سالم به در برید. این اپلیکیشن برای iOS و اندروید، به همراه خریدهای درون برنامه ای، موجود است.
یکی دیگر از اپلیکیشن هایی که شاید برایتان جذاب باشد «Fitcoracy» (نسخه اندروید و نسخه iOS) است. هر زمان که تمرین خود را ثبت کنید امتیازاتی به دست می آورید که سطح شما را بالاتر خواهدبرد. ایده این اپلیکیشن شبیه بازی «World Of Warcraft» است، با این تفاوت که شخصیت اصلی خود شما هستید.
فعالیت سنج ها
فعالیت سنج ها روز به روز هوشمندتر و دقیق تر و آسان تر می شوند و البته ارزان تر. تقریبا تمامی این فعالیت سنج ها می توانند قدم ها، مسافت، کالری و خواب شما را دقیقا اندازه گیری کنند. اکثریت این گجت ها قابلیت اندازه گیری ضربان قلب و نمایش اعلانات روی اسمارت فون ها نیز دارند؛ حتی می توانید با هدف گذاری، روزانه 10 هزار قدم مسافت را طی کنید.
فعالیت سنج ها برای افرادی که انگیزه بیشتری برای برخاستن و حرکت دارند بسیار مناسب است. Fitbit، به دلیل داشتن ویژگی های اجتماعی، می تواند گزینه مناسبی باشد. اپلیکیشن آن نیز که بیشترین کاربر را در این زمینه دارد، به شما امکان رقابت با دوستان و اعضای خانواده و دیگر افراد را در دوره های هفتگی و ماهانه می دهد.
Fitbit Charge 2 با قابلیت شمارش قدم ها، کالری مصرفی، دقایق فعالیت، طبقات طی شده، ضربان قلب و ساعات خواب ارائه می شود؛ همچنین قابلیت نمایش تماس های دریافتی، پیامک ها و اعلانات تقویم و اجرا روی iOS و اندروید امکان پذیر است.
Fitbit Flex2 تنها فعلایت سنج ضدآب شرکت محسوب می شود. این گجت قابلیت شمارش قدم، مفاست، کالری، دقایق فعالیت و خواب را دارد؛ البته از قابلیت شمارش ضربان و تعداد طبقات طی شده بی بهره است. این دستبند بدون صفحه نمایشگر ارائه می شود و به جای آن از پنج چراغ کوچک الی ئی دی برای اعلام تماس های دریافتی و پیامک ها و اعلانات تقویم استفاده شده است.
Fitbit Blaze دستبندی است که با ظاهری مشابه اسمارت واچ ارائه می شود. این گجت قادر است تمامی اعلانات و هشدارهای آیفون یا دستگاه اندروید شما را نمایش دهد، اما هیچ برنامه ای روی خود دستبند اجراشدنی نیست. در بخش سنجش فعالیت ها نیز می تواند قدم ها، مسافت، کالری مصرفی، طبقات طی شده، ضربان قلب و دقایق فعالیت و خواب کاربر را اندازه گیری و ثبت کند. می توانید اپلیکیشن «Fitbit» را روی آیفون یا دستگاه اندرویدی خود نصب و قدم های خود را اندازه گیری کنید، اما برای استفاده از دیگر ویژگی ها باید دستبندهای این شرکت را خریداری کنید.
ساعت های جی پی اس دار
برای دوندگان ساعت های جی پی اس دار گزینه مناسبی خواهدبود؛ چون به کاربر اجازه اندازه گیری دقیق مسیر و مسافت طی شده، بدون استفاده از گوشی را می دهد. در ادامه تعدادی از این ساعت های محبوب را نام برده ایم.
Garmin Forerunner 235 اعلانات گوشی را روی ساعت به شما نشان می دهد و می توانید فعالیت های روزانه، مانند قدم ها و مسافت و کالری، را به راحتی دنبال کنید. این ساعت سنسور اپتیکال ضربان قلب و چیپ جی پی اس و سنسور دداخلی سرعت سنج نیز دارد.
Garmin Forerunner 735XT تمامی ویژگی های مدل 235 را دارد؛ البته به علاوه پروفایل های ورزشی مختلف، از جمله دوچرخه سواری، کوهنوردی، شنا و موج سواری. این ساعت حتی به حالت ورزش های سه گانه نیز مجهز است که با فشردن یک دکمه می توانید نوع ورزش را به راحتی در آن تغییر دهید.
Garmin Vivoactive HR برای افرادی که به داشتن یک ساعت با قابلیت های سنجش ورزش ها و فعالیت های روزانه بدون پشتیبانی از ورزش های سه گانه تمایل دارند بسیار مناسب است. بسیاری از این ساعت های مختص دوندگان ویژگی های هوشمند نیز دارند که قادرند اعلانات اسمارت فون کاربر را روی مچ دست به نمایش بگذارند؛ با این حال نباید انتظار یک اسمارت واچ را از آن ها داشت؛ چون اجرای برنامه ای مانند «Uber» روی این گجت ها امکان پذیر نیست. اگر مایل اید از این ویزگی ها روی یک اسمارت واچ واقعی بهره ببرید، بهتر است به اپل واچ سری 2 و اپل واچ Nike Edition نگاهی بیندازید.