باور غلط نوشیدن ۸ لیوان آب در روز

باور غلط نوشیدن ۸ لیوان آب در روز

به گزارش ام تی رز

محقق دانشگاه دیکن می‌گوید: فقط زمانی که تشنه هستید، باید آب بنوشید و بهترین معیار نیز رنگ ادرارتان است. اگر رنگ ادرارتان زرد تیره بود، یعنی بدن‌تان به کم‌آبی مبتلا شده است. هنگام خشکی بدن، کلیه ادرار را غلیظ می‌کند و به مغز پیغام نوشیدن بیشتر آب می‌فرستد.

بیشتر بدانیم : ورزش و سلامتی

همه ما شنیدهایم که روزانه باید ۸ لیوان (یا ۲ لیتر) آب بنوشیم. اما ۵ محقق علوم پزشکی و ورزشی از دانشگاه‌هایی چون دیکن، سیدنی، ملبورن و ماسی معتقدند که نوشیدن این مقدار آب در روز لازم نیست و بهترین معیار سنجش مقدار آب بدن، رنگ ادرار است. نوشیدن آب بیش از حد نیاز، مخصوصا در افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند، خطرناک است.

 انسان بدون آب، زنده نمی‌ماند. اما اینکه باید روزانه حتما ۸ لیوان آب بنوشد، باوری است که بنا به اعتقاد برخی از محققان، به‌ویژه ۵ محقق علوم پزشکی و ورزشی دانشگاه‌هایی از استرالیا و نیوزیلند، غلط است.

 

دو محقق دیگر از دانشگاه سیدنی می‌گویند، ما در روز بیشتر آب مورد نیازمان را از غذاهایی که مصرف می‌کنیم، به دست می‌آوریم. به طور مثال  ۹۲درصد گل کلم یا بادنجان، حاوی آب است. یا خوراکی‌هایی مانند میوه، آبمیوه و غذاهای پر آب، به اندازه کافی، آب به بدن ‌مان می‌رسانند. البته افرادی که در آب  و هوای گرم زندگی می‌کنند و آنهایی که ورزش می‌کنند، به دلیل عرق زیاد، باید آب بیشتری بنوشند تا بدن‌شان دچار کمبود نشود. از طرفی اشخاصی که روزه می‌گیرند و یا دچار اسهال و استفراغ و بیماری‌های خاصی هستند، باید آب بیشتری مصرف کنند. این دو محقق می‌گویند تبدیل غذاهای پرچرب، کربوهیدرات و پروتئین‌ها به انرژی، در بدن‌مان تولید آب می‌کند و به جای نوشیدن تعداد لیوان خاصی در روز، هنگام تشنگی باید آب نوشید. البته آب خالص بهتر از نوشیدنی‌های شیرین شده مانند نوشابه‌هاست.

محققان دانشگاه‌های ملبورن و ماسی نیز معتقدند، ورزشکاران و افرادی که از نظر جثه و بدن، بزرگتر از دیگران هستند به نوشیدن آب بیشتر، نیاز دارند.

این محققان معتقدند، مقدار نوشیدن آب به مقدار عرق کردن و دفعات ادرار و همچنین وضعیت جسمانی (بارداری، شیردهی) و نوع رژیم غذایی بستگی دارد. هرقدر بدن آب از دست دهد، به همان میزان باید آب مصرف کرد.